Mengapa mendapatkan tilam berkualiti tinggi begitu penting?

Selepas hari yang panjang di tempat kerja, semua yang anda mahukan ialah tidur dalam keadaan sedih apabila kepala anda menyentuh bantal.

Tetapi itulah masalahnya - anda tidak boleh melihat jam dalam 8 jam penuh bunyi, menutup mata yang tidak terganggu.

Adakah kamu tahu?
Menurut pakar tidur, keselesaan adalah kunci untuk mendapatkan tidur yang baik dan faktor-faktor seperti postur, berat badan dan kedudukan tidur harus dipertimbangkan ketika membeli tilam anda.

Malah, mendapatkan tilam yang sempurna akan membantu meningkatkan fokus anda dan meningkatkan prestasi hari anda. Di sisi lain, masalah kesihatan seperti punggung bawah dan rasa leher akan timbul jika tilam anda adalah sub-par yang terbaik.

Oleh itu, kami telah mencipta panduan bagi anda untuk mendapatkan bang untuk mendapatkan wang anda apabila membeli tilam premium - satu yang boleh bertahan satu dekad atau lebih dan bernilai setiap sen anda.

Kenapa tilam diberi nama berbeza oleh peruncit yang berbeza?

Pada masa lalu, banyak peruncit kasur telah melihat kepada banyak pembeli taktikal yang mengambil model tilam yang dikehendaki untuk membandingkan harga dengan kedai dalam talian. Ini sekali gus membawa kepada pemberian yang tidak berkesudahan kepada para peselancar harga untuk memadankan kadar dalam talian.

Oleh itu, untuk meningkatkan daya saing dalam industri, semua kedai tilam (runcit dan dalam talian) telah melonjak pada "permainan nama"Kereta kebal.

Dalam erti kata lain, tilam yang mempunyai ciri yang sama atau tepat sama dinamakan dan harga berbeza untuk mengelakkan perbandingan harga langsung.

Inilah sebabnya mengapa industri ini telah lama diketahui oleh aksi pemasaran mereka dan harga yang tidak masuk akal yang menyebabkan pengguna membayar lebih.

Sekarang anda sedar ini, sudah tiba masanya untuk melihat bagaimana anda boleh mengelakkan diri daripada terjebak dalam perangkap.

Apa yang perlu diperhatikan ketika membeli kasur yang sempurna?

Oleh kerana kedai tilam membuat harga yang tidak perlu sukar dan membosankan untuk membandingkan, satu cara untuk menangani ini adalah untuk cari carta dalam talian yang memberitahu anda model tilam mana yang sama.

Cara lain ialah secara langsung membandingkan ciri-ciri dan spesifikasi daripada setiap model. Sekiranya mereka tidak sedia, sila dapatkan maklumat daripada kakitangan.

Berikut adalah beberapa faktor yang boleh anda pertimbangkan ketika melihat tilam:

 • Memutuskan saiz

Saiz asas yang ada adalah raja, ratu, tunggal dan super tunggal.

Pastikan anda berfikir tentang hal-hal seperti kekangan ruang di dalam bilik tidur, bilangan orang yang berkongsi tempat tidur dan pertumbuhan jika anda membelinya untuk kanak-kanak.

 • Memutuskan tahap tegas

Sumber

Untuk menentukan tahap tegas yang paling selesa untuk diri sendiri, disarankan agar anda berbaring di setiap katil selama 15 minit untuk melihat jika anda berpuas hati. Sebaik sahaja anda pasti, maklumkan kakitangan kedai pilihan anda dan teruskan carian anda dari sana.

TIP BONUS:

Sentiasa semak dasar pulangan kedai. Semasa berbaring di tilam selama 15 minit boleh memberi anda petunjuk yang agak baik dari tahap keselesaan, ia bukan satu cara bukti yang membuktikannya.

Juga, jaminan yang lebih panjang mungkin menunjukkan kualiti yang tinggi, tetapi tidak semestinya lebih lama dari 10 tahun sejak tilam dinasihatkan untuk diubah setiap dekad.

Tahap keteguhan yang sesuai juga bergantung kepada tipikal anda kedudukan tidur.

Sumber

Berdasarkan skala:

Tidur sebelah harus mencari sesuatu yang ada 3-6/10 dalam ketegasan, supaya katil boleh dapat menggariskan lengkung badan mereka. Mana-mana tilam yang lebih kukuh daripada itu akan menyebabkan sakit badan daripada kekurangan sokongan.

Tidur balik perlukan tilam dalam 4-7/10 julat, yang akan menawarkan jumlah sokongan yang ideal untuk mencegah masalah belakang semasa cukup lembut untuk menghapuskan titik tekanan.

Tidur perut harus memberi tumpuan kepada mendapat sokongan yang sama di seluruh badan. Tilam dengan a 5-7/10 Ketegasan akan menghalang sakit belakang dan melengkung tulang belakang.

Jenama tilam premium atas 3 dan berapa banyak kosnya biasanya?

Simmons

Sejarah lama dan impak global terhadap industri kasur Simmons telah banyak menyumbang kepada penjenamaan premiumnya.

Sealy

Ditubuhkan dengan kerjasama pakar bedah ortopedik terulung pada tahun 1950-an, Sealy dengan cepat menjadi salah satu nama tempat tidur terbesar.

TEMPUR

TEMPUR telah membangunkan satu struktur sel terbuka di satu tempat tidurnya untuk memastikan tidur yang tidak terganggu dan berkualiti. Ia menduduki tempat ke-1 untuk kepuasan pelanggan secara keseluruhan dan kualiti tidur keseluruhan di 13 negara Eropah.

Perbandingan harga * merentas model

 Mahkamah runcit Singapura (SGD)Harga dalam talian AS (SGD)Bayaran penghantaran dari US ke SG (SGD)Penjimatan berpotensi
Simmons$ 3155 - $ 9727
Sumber
$ 914 - $ 5112
Sumber
$ 500 - $ 1000Tingkat lebih rendah: ~ 55%

Tingkat lebih tinggi: ~ 37%

Sealy$ 2899 - $ 7688
Sumber
$ 1048 - $ 2421
Sumber
Tahap lebih rendah: ~ 46%

Tingkatan yang lebih tinggi: ~ 55%

Tempur$ 3998 - $ 6839
Sumber
$ 2824 - $ 4978
Sumber
Tangki lebih rendah: ~ 16%

Tingkatan yang lebih tinggi: ~ 12%

* Perbandingan harga dilakukan berdasarkan maklumat yang tersedia dalam talian dan hanya merupakan anggaran untuk tujuan visualisasi.
* Harga adalah berdasarkan pada kasur king size of firm level.

Di mana untuk membeli tilam berjenama dengan kadar yang sangat murah?

Berikut adalah beberapa kedai dalam talian AS yang kami temui yang menjual tilam premium ini:

TIP BONUS:

Jika anda membuat pembelian anda di Amazon, pastikan untuk Tukar alamat penghantaran ke alamat AS terlebih dahulu sebelum menyemak imbas.

Jika tidak, anda tidak akan dapat melihat senarai penuh tilam yang tersedia kerana peruncit Amazon tidak dihantar ke Singapura. Anda boleh menguruskan dengan pengangkut barang anda untuk mendapatkan alamat gudang AS untuk tilam yang akan dihantar kemudian!

Bagaimana hendak pergi mengangkut tilam?

Kaedah 1: Dapatkan kedai AS untuk dihantar ke Singapura

Kelemahan

 • Tidak dapat dihantar ke peringkat antarabangsa

  Sesetengah kedai AS tidak menyediakan pilihan untuk penghantaran di peringkat antarabangsa.

 • Yuran penghantaran antarabangsa yang tinggi

  Walaupun mereka melakukannya, mereka akan mahal untuk dihantar ke peringkat antarabangsa dan kosnya akan dihantar kepada pengguna.

 • Tiada pilihan penghantaran dari pintu ke pintu

  Sesetengah kedai boleh melakukan penghantaran antarabangsa tetapi bukan penghantaran dari pintu ke pintu. Ini bermakna bahawa anda perlu melibatkan penggerak tempatan untuk mengangkut tilam anda dari pelabuhan penghantaran ke rumah anda - ia mungkin mimpi buruk logistik untuk menyelesaikan sendiri tanpa banyak kepakaran penghantaran.

Kaedah 2: Melibatkan a pengangkut barang untuk mengendalikan penghantaran untuk anda

Kelebihan

 • Proses penghantaran bebas masalah

  Pengangkut barang profesional akan menyelesaikan kerja kertas, import dan eksport dan kargo insurans bagi pihak anda. Adalah ideal untuk mencari pengangkut barang yang mempunyai pengalaman dalam menyelesaikan penghantaran tilam yang serupa untuk pelanggan mereka.

Adakah ia layak untuk menghantar tilam?

Kos penghantaran adalah dari $ 600 - $ 1200 untuk tilam saiz queen / king dihantar dari AS ke Singapura.

Harga yang tepat bergantung kepada faktor berikut:

 • Berat kasur
 • Dimensi tilam
 • Ambil alamat
 • Matikan alamat
 • Sama ada anda mahu mendapatkan insurans untuk barangan anda
 • Bagaimana segera anda memerlukannya

Perhatikan bahawa ini adalah maklumat yang anda perlukan untuk menyediakan pengangkut barang. Biasanya, ia akan mengambil masa 30 - 55 hari untuk Pengangkutan laut.

Kasur penghantaran dari AS ke Singapura

Mendapatkan tilam yang sempurna adalah mustahak untuk mendapatkan tidur nyenyak yang anda perlukan untuk mengisi semula pada hari berikutnya. Itulah sebabnya mengapa ramai yang ingin menggunakan tilam berjenama premium - 8 jam sehari bermaksud menghabiskan sekitar 1/3 sepanjang hidup anda di tempat tidur.

Jika anda telah memutuskan untuk membeli tilam dari AS, langkah seterusnya ialah menghantarnya ke Singapura. Pengangkutan Antarabangsa M&P boleh membantu anda menikmati penjimatan kos dan hantar tilam anda dari AS ke Singapura dengan selamat. Kami akan memastikan tilam anda tiba tepat pada masanya di depan pintu anda.

Marilah kita tahu apa yang ada di tempat komen di bawah ini!

1 balas
 1. Lau Siaw Young
  Lau Siaw Young berkata:

  Hai, kami ingin menghantar tilam saiz raja Tempur Cloud dari AS, berapa harga penghantaran?

  Balas

Tinggalkan pesanan

Mahu menyertai perbincangan?
Jangan ragu untuk menyumbang!

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

Hak Cipta © 2023 M&P International Freights Pte Ltd. Hak cipta terpelihara.