haiwan peliharaan di dalam bakul

Pengenalan

Berpindah ke negara lain adalah pengalaman yang menarik, tetapi bagaimana jika anda mempunyai haiwan kesayangan yang ingin anda bawa? Semasa memindahkan haiwan kesayangan, terdapat keseluruhan senarai dokumentasi dan prosedur yang harus anda ketahui dan sedikit kajian perlu dilakukan. Sebelum berpindah, Anda harus mematuhi undang-undang negara tempat Anda mengeksport dan mengimport ke negara yang berlainan mungkin memiliki rangkaian undang-undang dan peraturan yang berbeza. Oleh itu, sangat penting untuk memilih penggerak haiwan kesayangan yang tepat untuk membantu anda dalam proses yang membosankan ini sehingga haiwan kesayangan anda dapat dipindahkan dengan selamat, selesa dan cekap tanpa anda perlu resah.

Berikut adalah senarai 11 penggerak haiwan kesayangan terbaik di Singapura yang mungkin anda pilih untuk terlibat semasa anda ingin memindahkan haiwan kesayangan anda.

1. Haiwan peliharaan yang dimanjakan

logo haiwan peliharaan yang dimanjakan

Sejak didirikan pada tahun 2010, Pampered Pets telah berkembang menjadi salah satu yang diberi nilai tertinggi penggerak haiwan peliharaan untuk penempatan semula. Dengan lebih sedekad pengalaman, pasukan profesional mereka dilengkapi dengan baik untuk mengendalikan sebarang jenis permintaan perpindahan.

Sebagai pencinta haiwan dan peminatnya sendiri, kakitangan mereka akan melakukan yang terbaik untuk memastikan rakan berbulu anda mendapat semua cinta, perhatian dan penjagaan yang dia perlukan.

Dari pengaturan penginapan anjing hingga teksi haiwan peliharaan dan perkhidmatan penempatan semula, anda boleh yakin dengan mengetahui bahawa rakan yang anda sayangi berada di tangan paling selamat di Pampered Pets.

Laman web: https://pam-pets.com/

Nombor telefon: 6694 0936

E-mel: bookings@pam-pets.com

2. Pengangkutan Antarabangsa M&P

M&P International Freight ditubuhkan pada tahun 2006 dengan tujuan untuk menyediakan pelbagai perkhidmatan penghantaran barang antarabangsa seperti pergudangan, pengangkutan udara dan laut dan trak. Yakinlah bahawa pasukan mereka yang handal akan mengurus semua dokumen yang diperlukan terlebih dahulu dan membantu anda setiap langkah. Dengan rangkaian rakan kongsi yang luas, M&P International Freights menjamin anda dengan harga yang berpatutan dan laluan yang menjimatkan masa.

Pengalaman luas mereka dengan semua jenis kargo dari perabot perkapalan kepada mengimport kereta telah mendapat banyak ulasan positif pada kedua-duanya Google dan Facebook, menjadikan mereka rakan yang ideal untuk bekerja dengan keperluan relokasi haiwan kesayangan anda. Pasukan perkhidmatan pelanggan yang cekap menjadikannya satu perkara untuk menjawab semua pertanyaan dalam masa 3 jam kerja supaya anda boleh dapatkan sebut harga secepat mungkin untuk memulakan proses penghantaran anda.

Laman web: https://www.mp.com.sg/

Nombor telefon: 6221 2218

E-mel: sales@sin-mp.com.sg

3. Pet Movers Singapura

Setelah hampir 30 tahun pengalaman dalam memindahkan hewan peliharaan, Pet Movers baru-baru ini mengambil langkah untuk mewujudkan kehadiran digital mereka untuk menjangkau lebih banyak pelanggan. Mereka pakar dalam pelbagai perkhidmatan berkaitan haiwan kesayangan dan pastinya akan dapat memberi anda bantuan yang anda perlukan, tidak peduli apa jenis atau membiak haiwan kesayangan anda.

Di laman web mereka, Pet Movers telah ringkas meringkaskan perkhidmatan import dan perkhidmatan eksport yang mereka tawarkan, bersama dengan beberapa sijil asas, lesen, dan permit yang mungkin anda perlukan. Apabila datang ke penempatan haiwan kesayangan, pasukan di Pet Movers akan membuat pengaturan yang diperlukan dan menyediakan dokumen bagi pihak anda untuk memastikan proses penghantaran yang lancar.

Laman web: https://www.petmovers.com.sg/

Nombor telefon: 6581 3688

E-mel: info@petmovers.com.sg

4. Penempatan Semula Haiwan Peliharaan Jason

Bermula dengan keluarga pencinta haiwan kesayangan, Jason's Pet Relocation (JPR) berusaha untuk menjadi penyelesaian sehenti untuk semua pengangkutan haiwan kesayangan dan keperluan perjalanan anda. Mereka beroperasi berdasarkan 4 nilai teras utama - rasa hormat, integriti, kesederhanaan dan kecekapan - yang berfungsi untuk membimbing perkhidmatan yang mereka sediakan dan cara mereka memperlakukan pelanggan mereka.

Selama bertahun-tahun, JPR telah mengumpulkan hampir 5 tahun pengalaman bergerak haiwan kesayangan dan hampir 50 tahun pengalaman pelanggan dan pengalaman pengangkutan udara, yang membolehkan mereka mendapat maklumat mengenai prosedur eksport dan import yang dikemas kini untuk membimbing anda dengan cekap. Kakitangan di JPR lebih bersedia untuk berbual dengan anda melalui proses tersebut dan menawarkan perkhidmatan nilai tambah yang layak.

Dengan banyak perkhidmatan penempatan haiwan kesayangan yang mereka berikan, anda pasti dapat mencari penyelesaian yang sempurna untuk keperluan anda.

Laman web: https://petrelocationsg.com/

Nombor telefon: 9271 6434 / 8112 3290

E-mel: jason@petrelocationsg.com

5. Perkhidmatan Haiwan Peliharaan

Di Peter Pet Services, mereka mempunyai pengalaman selama 25 tahun dengan mengendalikan haiwan peliharaan dan menyediakan perkhidmatan penempatan haiwan peliharaan kedua-duanya dari Singapura ke Singapura. Sebagai pencinta haiwan sendiri, mereka komited untuk menawarkan kebajikan terbaik untuk para sahabat berharga anda untuk memastikan perjalanan pengangkutan yang selesa dan bebas stres.

Pasukan ini dengan bangga mengatakan bahawa mereka telah melakukan pemindahan ke beberapa negara Asia dan Barat dan berjaya mengekalkan hubungan yang kekal dengan semua pelanggan yang dihargai. Perkara seperti tempahan fret penerbangan, keperluan kuarantin dan semua dokumen lain akan diselesaikan dengan teliti oleh Peter Pet. Oleh itu, jika anda melancarkan perkhidmatan penempatan haiwan kesayangan untuk kali pertama, jangan sesuka hati kerana mereka akan mempunyai sumber dan perkongsian yang diperlukan untuk membantu anda, memberikan anda ketenangan fikiran lengkap.

Laman web: http://www.peterpet.com.sg/

Nombor telefon: 6256 5109

E-mel: peterpet@singnet.com.sg

6. Perkhidmatan Haiwan Kesayangan Kev Posh

Kev Posh Pet Services bermula pada tahun 1998, berusaha untuk mencapai standard yang tinggi yang mereka tetapkan untuk diri mereka ketika berusaha melebihi harapan pelanggan mereka. Dari perundingan yang tidak wajib untuk mengendalikan semua kertas kerja dan vaksinasi yang diperlukan bagi pihak anda, pasukan di Kev Posh Pet Services akan meletakkan fikiran anda dengan selesa dengan perkhidmatan relokasi haiwan peliharaan profesional mereka.

Dengan visi sentiasa "memberikan lebih banyak", mereka berdedikasi untuk menyediakan penyelesaian satu-satu-jenis untuk memberi perkhidmatan kepada pelanggan mereka dengan sebaik mungkin. Mereka telah menangani semua jenis penjagaan kesihatan haiwan kesayangan dan kes-kes penempatan semula, menjamin pengalaman lancar dan bebas tekanan untuk anda dan haiwan kesayangan anda.

Laman web: http://www.kppetsvs.com/

Nombor telefon: 9730 0296

E-mel: kppetsvs@singnet.com.sg / kppetsvs@gmail.com

7. Mitchville Relopet

Pemindahan haiwan kesayangan kadang-kadang boleh menjadi tekanan untuk ibu bapa haiwan dan traumatik untuk haiwan kesayangan sendiri. Walau bagaimanapun, sejak awal 1980-an, Mitchville Relopet telah berjaya dengan mudah mengendalikan kebimbangan pelanggan mereka kerana mereka percaya bahawa hewan peliharaan tidak kurang daripada manusia. Pengasas, Encik Michael Chan, sebelum ini merupakan pegawai yang bertanggungjawab terhadap Unit Anjing Polis Singapura, yang menyumbang kepada kejayaan Mitchville Relopet walaupun selepas persaraannya.

Selain daripada perkhidmatan penghantaran haiwan seperti dokumentasi dan pengaturan penerbangan, pasukan juga menganjurkan kursus latihan ketaatan asas dan melakukan dandanan untuk haiwan kesayangan anda juga. Sebagai salah satu pelopor dalam industri ini, Mitchville Relopet pasti sangat disayangi dan dikaji semula oleh banyak ibu bapa haiwan peliharaan.

Laman web: www.mitchville.com.sg

Nombor telefon: 6482 0084

E-mel: enquiries@mitchville.com.sg

8. Shiloh Animal Express

Shiloh Animal Express diasaskan oleh Lance Tan lebih daripada 20 tahun lalu. Sebelum itu, pengalamannya yang luas dengan pengendalian anjing serta memenangi banyak pertandingan dengan anjing yang berbeza dari pelbagai baka telah menjadikannya terkenal di peringkat antarabangsa. Dia telah membantu ibu bapa haiwan yang tidak terhitung banyaknya memperbaiki hubungan mereka dengan anjing mereka, menjadikannya jurulatih dan pengajar anjing terkemuka.

Pasukan di Shiloh Animal Express mengkhususkan diri dalam menangani dan mengangkut anjing, kucing, kuda dan haiwan eksotik tertentu. Dari pra-berlepas ke ketibaan dan penghantaran ke pintu depan anda, Pet Move Specialist akan diberikan kepada semua pelanggan untuk komunikasi dan perhubungan yang lebih cekap. Semasa penerbangan dan pengangkutan, kakitangan akan tersedia melalui telefon 24 jam setiap hari sekiranya anda memerlukan sebarang bantuan.

Laman web: http://shilohanimalex.com/

Nombor telefon: 1800 474 4564 / 8118 9620

E-mel: transport@shilohanimalex.com

9. Kenali yang dirogol

Sebagai salah satu penggerak haiwan peliharaan teratas di Singapura yang telah wujud selama 40 tahun, Ricted Kennels telah membina banyak perkongsian global yang berkekalan yang membolehkan mereka menyediakan perkhidmatan pengangkutan terbaik di mana pun anda menuju. Bantuan import, eksport dan transshipment semuanya dimasukkan sebagai sebahagian daripada kepakaran mereka.

Di samping relokasi haiwan dan pengangkutan, Ricted Kennels juga menawarkan perkhidmatan asrama haiwan peliharaan jika anda memerlukan rumah sementara untuk haiwan kesayangan anda. Penginapan itu dikatakan mewah seperti sebuah hotel dengan pilihan penghawa dingin untuk kedua-dua anjing dan kucing, dan pilihan lain untuk memenuhi keperluan haiwan kesayangan anda.

Laman web: http://rictedkennels.com/

Nombor telefon: 6338 7665

E-mel: info-sg@rictedkennels.com

10. Rumah Api Haiwan Peliharaan

Pets Lighthouse adalah ahli Persatuan Pengangkutan Binatang dan Haiwan Antarabangsa, yang terdiri daripada para profesional perkapalan hewan peliharaan yang terbukti dapat mengangkut haiwan peliharaan tanpa cegukan. Selain menyelesaikan pengimportan atau pengeksportan, mereka dapat membantu anda dalam penyerahan sampel darah dan berjalan anjing anda bagi pihak anda.

Sebelum penempatan semula, anda dinasihatkan untuk membeli peti perjalanan secepat mungkin untuk membolehkan haiwan kesayangan anda membiasakannya untuk memastikan perjalanan tanpa tekanan. Ia juga penting untuk mengukur haiwan kesayangan anda dengan betul supaya dia dapat melakukan perjalanan dengan selesa. Dengan Mercusuar Haiwan Peliharaan, anda yakin dengan penggerak haiwan peliharaan yang boleh dipercayai dan perjalanan pelayaran yang lancar.

11. Sekutu Pickfords

Allied Pickfords adalah sebuah penubuhan global yang bermula pada tahun 1973. Kepakaran mereka selama bertahun-tahun telah membolehkan mereka terdedah untuk mengangkut lebih dari 50,000 penghantaran setiap tahun.

Dengan matlamat utama untuk mencapai kecemerlangan perkhidmatan, pasukan berusaha untuk kepuasan pelanggan dan sentiasa mengambil maklum balas pelanggan yang konstruktif untuk terus meningkatkan operasi mereka. Melibatkan mereka bermakna anda akan mengalami pengalaman relokasi haiwan kesayangan yang tidak selesa, memandangkan etika kerja yang berkualiti tinggi dan petua penempatan haiwan kesayangan berguna yang disediakan.

Menggerakkan haiwan kesayangan anda ke Singapura atau ke Singapura

Sumber

Sama ada anda memilih untuk mengupah a perkhidmatan bergerak am atau yang memberi tumpuan khusus kepada haiwan peliharaan bergerak, faktor yang paling penting untuk dipertimbangkan adalah kualiti perkhidmatan pelanggan dan sejauh mana syarikat dapat membantu anda sepanjang proses penempatan semula. Pengalaman yang cekap dan lancar dikaitkan dengan melibatkan syarikat yang boleh dipercayai.

11 balasannya
 1. Timotius
  Timotius berkata:

  Saya ingin memindahkan anjing saya ke Hong Kong. Adakah syarikat anda menyediakan perkhidmatan sedemikian dan berapa harganya? Terima kasih

  Balas
 2. Jessica Alejandro
  Jessica Alejandro berkata:

  Halo saya ingin memindahkan semula 2 ekor bayi Terrapins saya ke KL. Saya kini berada di singapura dengan 2 gelangsar telinga merah sebagai haiwan kesayangan. Mereka adalah bayi yang sangat kecil dan boleh dibawa dengan tangan. Mereka baru-baru ini melihat doktor haiwan dan tidak mempunyai masalah besar.

  Bagaimana saya memastikan bahawa mereka dapat dipindahkan dengan saya ke Malaysia? Saya berkahwin dengan orang malaysia dan berpindah ke sana

  Terima kasih atas bantuan anda. Sangat mendesak. Saya akan menghargainya sekiranya anda dapat menghubungi saya mengenai prosedur dan kosnya.
  Saya boleh memilih untuk menaiki kapal terbang atau jurulatih
  Mana-mana yang lebih sesuai.

  Salam,
  Jessica

  Balas
 3. Lily
  Lily berkata:

  Hai, saya ingin mengalihkan penyu saya dari singapura ke kanada, terima kasih!

  Balas
 4. sharilyn
  sharilyn berkata:

  Hai, saya merancang untuk melancong ke luar negara ke new zealand dan ingin membawa haiwan kesayangan saya bersama. Bolehkah saya menyemak siapa yang boleh mengatur penerbangan untuk anjing saya?

  Balas
 5. Surendra
  Surendra berkata:

  Saya mempunyai poodle campuran saiz sederhana berusia 9 tahun. Sumbing mikro dan berlesen.
  Kami akan beralih dari Singapura ke Dubai secara tentatif sekitar 21 Okt 2022.

  Ingin mengetahui proses, keperluan dan pecahan harga yang sama termasuk permit, sijil, peti, kos pengangkutan dari pintu ke pintu dari Singapura ke Dubai.

  Balas
 6. Nicholas King
  Nicholas King berkata:

  Kami sedang mencari untuk memindahkan anjing peliharaan kami (10kg) dari Sydney, Australia ke Eropah. Dia gugup dan kami tidak mahu dia terbang, oleh itu kami melihat bot/kapal pengangkutan laut. Boleh awak tolong? Ini penting untuk keluarga kami, haiwan peliharaan yang sangat disayangi dan kebajikannya dalam membuat perubahan ini adalah yang terpenting. Terima kasih

  Balas
 7. Eva Montecillo
  Eva Montecillo berkata:

  Hello, saya ingin bertanya sama ada anda mempunyai pengalaman mengangkut anjing peliharaan Japanese pitz/poodle dari Filipina ke Australia? Bolehkah anda membantu kami memberikan butiran dan berapa kosnya?

  Balas
 8. Raja
  Raja berkata:

  Ingin memindahkan anjing saya ke India (Coimbatore, TamilNadu). Sila nasihatkan prosedur dan kos.

  Balas
 9. ais
  ais berkata:

  Hai, bolehkah kami meminta sebut harga jika kami memerlukan perunding mengenai penempatan semula kami dengan anjing kami dari Singapura ke Filipina.

  Tarikh sasaran: 28 nov'23
  Anjing: spitz jepun
  Rabies yang divaksin: 21 oct'23
  Vaksinasi tahunan: 21 oct'23

  Terima kasih

  Balas

Tinggalkan pesanan

Mahu menyertai perbincangan?
Jangan ragu untuk menyumbang!

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

Hak Cipta © 2023 M&P International Freights Pte Ltd. Hak cipta terpelihara.