Perabot yang dibeli dari Taobao

Ingin membeli perabot yang bernilai Instagram dari Taobao tetapi takut dengan kos penghantaran?

Jangan risau - kami di sini untuk berkongsi dengan anda cara menghantar perabot Taobao ke Singapura dengan cara termudah dan paling menjimatkan! 

Dalam artikel ini, kami akan memaparkan kelebihan dan kekurangan penghantaran secara langsung dari Taobao vs melibatkan pengirim barang luaran dan menghuraikan proses melibatkan pengirim barang luaran. Kami juga akan berkongsi jawapan kami untuk beberapa soalan yang sering ditanya di bawah!

Halaman Kandungan

Pilihan Penghantaran Taobao

Terdapat 2 kaedah penghantaran perabot dari Taobao - penghantar Taobao yang ada atau penghantar barang luaran.

1. Hantar terus dari Taobao

Penghantaran terus dari Taobao bermaksud anda akan menggunakan perkhidmatan penghantaran forwarder yang ada seperti 4PX, PRouter dan Cainiao. 

Cainiao, khususnya, adalah rakan kongsi pilihan Taobao. Mereka menawarkan untuk menghantar barang besar (30kg - 500kg) melalui Pengangkutan laut dan barang yang lebih kecil (sehingga 30kg) melalui pengangkutan udara.

Kelebihan

 • Tanpa masalah

  Penghantaran terus dari Taobao adalah pilihan yang mudah kerana anda hanya perlu memilih rakan kiriman Taobao pilihan anda dan membuat pembayaran.

 • Kebolehpercayaan

  Taobao dengan teliti memantau kecekapan setiap penghantar berdasarkan penarafan pelanggan dan mereka yang kurang baik akan digantikan dengan yang lebih baru dan lebih cekap. Ini memastikan bahawa bungkusan anda akan berada dalam keadaan baik.

Kelemahan

 • Rasa keselamatan yang lebih rendah

  Oleh kerana anda tidak mempunyai pengirim khusus untuk ditindaklanjuti dengan teliti, pengirim Taobao mungkin memerlukan masa beberapa hari untuk menghubungi anda atau tidak menghubungi anda sama sekali.

 • Halangan bahasa

  Walaupun anda berjaya menghubungi pengirim Taobao, kebanyakan ejen ini berbahasa Cina dan ini boleh menjadi penghalang bahasa bagi pembeli yang tidak yakin untuk berkomunikasi dalam bahasa Cina.

 • Kurangnya insurans

  Walaupun banyak pembeli sering berfikir dua kali untuk mendapatkan insurans untuk kiriman mereka kerana tidak wajib, disarankan untuk item yang bernilai tinggi kerana ia membolehkan anda mendapat ganti rugi sekiranya barang anda hilang, rosak atau dicuri. Walau bagaimanapun, penghantar Taobao tidak memberikan insurans kargo.

2. Hantar melalui penghantar barang luaran

Penghantaran melalui penghantar barang luaran bermaksud bahawa anda akan menggunakan perkhidmatan penghantaran antarabangsa anda sendiri untuk membantu anda.

Kelebihan

 • Kemudahan komunikasi

  Tidak seperti pengirim langsung Taobao, anda akan dapat berkomunikasi dengan syarikat penghantaran barang dalam bahasa Inggeris. Selain itu, syarikat penghantaran barang akan sentiasa berhubung dengan anda sepanjang proses penghantaran. Ini memudahkan komunikasi dan menawarkan ketenangan fikiran.

 • Insurans kargo

  Penghantar barang biasanya menawarkan pilihan untuk insurans kargo untuk melindungi penghantaran anda daripada kerosakan, kecurian atau kerugian. Walaupun proses tuntutan mungkin memerlukan waktu, pembayaran balik adalah hasil yang lebih baik dibandingkan dengan kehilangan wang dan perabot sama sekali.

 • Mengemas semula barang

  Sekiranya anda membeli banyak item dari pembekal yang berlainan, pengangkut barang membolehkan anda mengemas semula dan menyatukan barang anda supaya anda dapat menikmati harga yang paling menjimatkan. Selain itu, anda boleh menyimpan barang anda di tempat yang ditetapkan gudang sehingga semua barang anda tiba untuk penghantaran.

Kelemahan

 • Lebih banyak penyelidikan diperlukan

  Semasa melibatkan pengirim barang luaran, kemungkinan anda akan dimanjakan dengan pilihan dengan jumlah syarikat penghantaran yang ada di pasaran.

  Oleh itu, anda mungkin perlu melakukan kajian untuk mengenal pasti pengirim barang yang mana yang menawarkan harga penghantaran terbaik dan kualiti perkhidmatan terbaik.

 • Masa penghantaran lebih lama

  Penghantaran melalui pengirim barang luaran mungkin memerlukan masa penghantaran yang lebih lama berbanding dengan penghantaran melalui pengirim Taobao yang ada. Rata-rata, pengangkut barang mungkin mengambil masa hingga 3 minggu untuk menghantar kargo anda sedangkan penghantaran kargo Taobao mungkin memakan masa hingga 2 minggu.

  Secara keseluruhan, semasa memilih pengangkut barang anda, pastikan untuk mempertimbangkan kebaikan dan keburukan ini dan memilih syarikat yang tepat yang sesuai untuk menghantar pakej anda.

  Dengan penghantar yang lebih sesuai, anda akan mendapat pengalaman penghantaran yang lebih memuaskan.

Masih tidak pasti sama ada penghantar Taobao atau penghantar barang luaran lebih sesuai untuk anda? Hubungi kami hari ini!

Proses Melibatkan Pengirim Barang Luaran Sebagai Ejen Penghantaran Taobao

Sekiranya anda memilih untuk menghantar melalui syarikat penghantaran barang luaran, ini adalah proses umum untuk melibatkan syarikat penghantaran barang untuk penghantaran Taobao anda.

 • Langkah 2: Hubungi syarikat penghantaran barang luaran

  Setelah pesanan disahkan, teruskan menghubungi pengirim barang yang anda pilih dan berikan senarai pembungkusan barang yang telah anda beli, berserta dengan maklumat hubungan pembekal Taobao.

 • Langkah 3: Ambil barang dari pembekal

  Seterusnya, anda boleh mengambil langkah mundur sementara pengirim barang anda masuk untuk menghubungi semua pembekal dan membuat pengaturan untuk mengambil barang yang anda pesan.

 • Langkah 4: Sahkan penghantaran

  Foto item anda akan diambil apabila diambil dan dihantar kepada anda untuk tujuan pengesahan. Apabila pengesahan, barangan anda akan dihantar.

 • Langkah 5: Penghantaran (melalui 2 pilihan)

  Bergantung pada berat barang anda, anda mungkin perlu memilih pengangkutan udara (untuk barang yang lebih ringan) atau Pengangkutan laut (untuk barang yang lebih berat atau lebih besar). Yang pertama biasanya lebih mahal tetapi lebih cepat, sementara yang terakhir sering kali lebih murah tetapi memerlukan masa yang lebih lama untuk sampai ke destinasi anda.

  Untuk pengangkutan laut, terdapat 2 pilihan:

  a) LCL - Kurang daripada penghantaran Beban Kontena

  Sekiranya penghantaran anda kurang daripada muatan kontena, anda harus memilih Penghantaran LCL. Ini bermakna penghantaran anda akan digabungkan dengan penghantaran lain untuk mengisi bekas sebelum dihantar.

  b) FCL - Penghantaran Beban Kontena Penuh

  Sebaliknya, jika anda mempunyai muatan yang mencukupi untuk mengisi kontena sepenuhnya, penghantaran melalui penghantaran FCL akan lebih baik kerana anda akan menikmati lebih banyak penjimatan kos. Untuk penghantaran FCL, pengirim akan mengumpulkan kargo dari pembekal dan membawa mereka kembali ke gudang mereka untuk dimuat ke dalam kontena.

  Setelah muatan dimuat di atas kapal, pelepasan kastam untuk penghantaran eksport akan diatur dan dokumen penghantaran akan disiapkan oleh pengirim. Salinan tambahan dokumen akan diberikan kepada anda untuk rujukan juga.

 • Langkah 6: Beli insurans

  Seperti yang disebutkan sebelumnya, membeli insurans adalah penting, terutama untuk barang tiket besar seperti perabot. Selalunya, pembelian insurans boleh dilakukan oleh syarikat penghantaran barang luaran bagi pihak pelanggan.

 • Langkah 7: Pelepasan khas dan penghantaran barang

  Sebaik sahaja penghantaran anda tiba di Singapura, langkah terakhir adalah untuk penghantaran barang untuk membersihkan penghantaran di kastam dan menyampaikan kargo ke depan pintu anda.

  Sama seperti itu, anda boleh menikmati perkhidmatan perkapalan yang boleh dipercayai sambil mendapat tawaran yang baik di Taobao!

Mencari penghantaran barang yang boleh dipercayai untuk menghantar perabot Taobao anda? Dapatkan sebut harga dari kami sekarang!

Memilih Penghantar Barang Yang Tepat

Sekarang setelah anda mengetahui betapa mudahnya melibatkan pengirim barang luaran untuk menghantar barang rampasan Taobao anda, berikut adalah beberapa faktor yang mungkin anda ingin pertimbangkan sebelum memilih penghantar.

 • Negara asal

  Pastikan untuk memeriksa sama ada pengangkut barang yang anda sedang mempertimbangkan terletak di negara yang sama di mana anda berada. Ini adalah penting untuk berhubung dengan syarikat dengan mudah.

 • Petikan yang munasabah

  Kos adalah faktor lain untuk dipertimbangkan sebagai ideal, anda ingin menjimatkan kos penghantaran. Sentiasa bijak untuk meminta beberapa sebut harga dari syarikat yang berbeza dan membandingkannya sebelum membuat keputusan mengenai penghantar yang anda ingin terlibat.

 • Ulasan dan penarafan

  Perkara lain yang perlu diperhatikan adalah ulasan dan maklum balas yang diterima oleh pengirim dari pelanggan masa lalu. Ini berfungsi sebagai petunjuk kepada kualiti perkhidmatan yang dapat diberikan oleh syarikat kepada anda.

  Beberapa platform di mana anda boleh mendapatkan ulasan ini ialah Google, Facebook dan forum. Sekiranya syarikat mempunyai ulasan terkini dengan penerangan terperinci mengenai pengalaman pelanggan, kemungkinan syarikat itu boleh dipercayai dan patut dipertimbangkan.

Di M&P International Freights, kami berdedikasi untuk menghantar perabot Taobao anda dengan selamat dan cekap. Pertanyaan mengenai harga kami hari ini!

Soalan Lazim

Bagaimana kos penghantaran dikira?

Bayaran penghantaran dapat dikira dengan 3 kaedah, bergantung kepada pilihan penghantar anda:

 • Berat sebenarnya: Berat barang
 • Berat volumetrik: Jumlah ruang yang dihuni barang itu, ditukar menjadi berat; LxWxH (dalam cm) / 5,000 atau LxWxH (dalam cm) / 6,000 bergantung pada penghantar
 • Meter kubik (CBM): Saiz barang; LxWxH (dalam m)

Berapa lama masa yang diperlukan untuk menghantar perabot Taobao ke Singapura?

Itu bergantung pada pilihan penyedia penghantaran dan mod pengangkutan anda. Secara amnya, ini adalah jangka masa penghantaran:

 • Penghantar Taobao: Sehingga 2 minggu
 • Penghantar barang luaran: Sehingga 3 minggu

Penghantaran Perabot Taobao Ke Singapura

Menghantar perabot Taobao dari China ke Singapura boleh menelan belanja dan tekanan. Memilih penghantar pengangkutan yang betul akan membolehkan anda menikmati penjimatan kos penghantaran anda dan memudahkan proses penghantaran!

Sekiranya anda memerlukan bantuan untuk membeli perabot di Taobao, periksa kami panduan langkah demi langkah di sini!

0 balasannya

Tinggalkan pesanan

Mahu menyertai perbincangan?
Jangan ragu untuk menyumbang!

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

Hak Cipta © 2021 M&P International Freights Pte Ltd. Hak cipta terpelihara.